IDC Manufacturing How Industry 4.0 will revolutionize Hungary

Hybrid Rendezvény | 2021. szeptember 30.

Áttekintés

Ma a vállalatok túlélése nem a mérethez vagy az erőhöz kapcsolódik, hanem a változás képességéhez - a gyors mozgáshoz, az alkalmazkodáshoz, a lehetőségek megragadásához és az agilitáshoz. A COVID-19 korában az ellátási láncok olyan nyomást élnek meg, mint amit egy generáció alatt láttunk és tapasztaltunk. A pandémia az átláthatóság, a rugalmasság és az alkalmazkodóképesség lényeges hiányát tárta fel, melyek a gyártóipar fontos jellemzői kell hogy legyenek.

Ezért az IDC Manufacturing rendezvényünket azzal a céllal szerveztük meg, hogy összekapcsolja az üzleti és technológiai vezetőket, hogy megvitassák a legfontosabb kihívásokat és a legjobb bevett gyakorlatokat az ellenálló és digitálisan is rugalmas szervezetekké válásuk során.

Idén az eseményt hibrid formátumban tartjuk meg, ami azt jelenti, hogy előadóink a konferencia fizikai helyszínén mutatják be előadásaikat,a szakmai tanácsadó testület tagjai, valamint korlátozott számú résztvevő jelenlétében. Ugyanakkor az eseményt élőben, online közvetítjük a Hopin platformra, ahol a résztvevők online csatlakozhatnak és kapcsolatba léphetnek előadóinkkal,mindezt otthonuk kényelméből.

Bármilyen módon is csatlakozik hozzánk, nagy szeretettel várjuk Önt az IDC Manufacturing rendezvényen!

Az eseményen való részvétel regisztrációhoz kötött, és végfelhasználók számára ingyenes!

CPE pontszerzési lehetőség! A konferencián való részvétel esetén 3 CPE pont szerezhető.

A rendezvény fénypontjai


Ezúton szeretnénk köszönetet mondani minden meghívottnak, akik részt vettek az esemény beszélgetéseiben és mélyreható vitáiban.

Az informatikai és üzleti vezetők egy kiválasztott csoportja összeállt, hogy kapcsolatba léphessen és tanulhasson az IDC elemzőitől, inspiráló előadóktól és elkötelezett tanácsadó testület tagjaitól, és az élén álltak az interaktív beszélgetésnek.

Ha elmulasztotta az eseményt, vagy további információt szeretne a megvitatott témákról, kattintson az alábbi gombra a felvétel megtekintéséhez vagy az esemény utáni tartalom eléréséhez.


Videó megnézése

Általános információk

 

Hibrid Formátum
Helyszín: Symbol Budapest 
Online: Hopin Platform

 

Szeptember 30

 

9:30-13:00

Program

Időpont Esemény & Előadók
9:00

Helyszíni regisztráció / Belépés az Online Platformra

9:30

A Konferencia Megnyitása

Bóna Péter

CEO, Tulajdonos, Com-Forth Ipari Informatikai Kft.
9:36

Az Adat, mint a vállalati működés és hatékonyságnövelés kulcsfontosságú eszköze

Péczeli Viktor

IT Igazgató, Continental Automotive Hungary Kft.

Napjainkban általánosan elmondható minden iparágban és területen, hogy a működési folyamatok hatékonyságának fejlesztéséhez kulcsfontosságú a folyamatokat minél pontosabban leíró és modellező adatok időbeli megléte, megbízhatósága és a gyűjtött adatok megfelelő felhasználása, hasznosítása. 

Ugyanakkor, teljes mértékben tisztában vagyunk-e milyen kihívások elé állítanak minket ezen elvárások? Mi szükséges az adatok eléréséhez? Hogyan garantáljuk az adatok megbízhatóságát, és szükséges pontosságát? Hogyan bizonyosodunk meg ezekről? Egyáltalán a megfelelő adatokat gyűjtjük? A minden igényt kielégítő adatgyűjtő rendszer milyen közvetlen és közvetett költségekkel jár? Lehetséges megtérülés kalkuláció egy ilyen rendszernél?

 

9:52

Panelbeszélgetés: Automatizáció és adatmonetizáció

Vincze Attila

Regionális IT & HBS Manager, Howmet Aerospace

Németh Gábor

Senior Director, Operations and Division Head, Foxconn

Georgiu Achilles

Innováció Menedzsment Szakértő, Egyetemi Oktató.

Az manapság már nem kérdés, hogy a gyártás az egyik olyan terület, ahol elsősorban az ismétlődő fizikai feladatokat sikerült maximálisan automatizálni, ezáltal másodperc pontossággal tudjuk gyártani az egyénre szabott termékeket. Hol van viszont az a határ, ami után már nem érdemes tovább automatizálni? A robotok tényleg leváltják az embereket?

10:08

Fejlett digitális gyártási technológiák alkalmazása az IBM felhőjében

Pál Ferenc

Cloud Platform üzletágvezető, IBM Délkelet-Európa

Az előadás során bemutatjuk hogyan segíti az IBM Cloud a gyártóipart a digitális transzformáció felgyorsításában egy integrált megközelítést használva, mesterséges intelligenciát, hibrid felhő és automatizációt alkalmazva, elérve az agilitás, hatékonyság, minőség és fenntarthatóság új szintjét.

10:19

Az 5G lehetőségei ipari környezetben – felhasználási esetek működő privát hálózatokon

Papp Dávid

Értékesítési és marketing igazgató, Vodafone

A Vodafone Magyarországon elsőként indította el kereskedelmi 5G szolgáltatását, és szintén elsőként telepített és üzemeltetett 5G privát hálózatot (MPN) több meglevő ipari partnerénél. Az előadás során megismerhetnek bevezetett use case-eket, és a projektek felépítése során szerzett gyakorlati tapasztalatokat.

10:30

Panelbeszélgetés: IT/OT konvergencia

Gazdag Ferenc

Digitalizációs Transzformációs Központ vezető, MVM

Hagen István

Információbiztonsági vezető, Bonafarm Zrt.

Tichy-Rács Bálint

Informatika Igazgató, FGSZ Zrt.

Római Zsolt

Automatizálási és műszerezési főosztályvezető, Egis Gyógyszergyár ZRt

György Bende

IT Infrastruktúra, Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft., Kecskemét

Hosszú évek óta téma a nagyvállalatok világában az információs technológia (IT) és a működtetési technológia (OT) összeérése és közös működése. Korábban gyakran elhangzott a szembenállás szó is a két szféra kapcsán, gondolva itt az eltérő gyökerekre és megközelítésekre, ám a digitalizáció térnyerésével egyre egyértelműbbnek látszik, hogy rá kell jöjjünk, miképp kezeljük közösen az ennek kapcsán felmerülő technológiai, biztonsági, integrációs és gyakran kommunikációs problémákat. Mindezt az IDC konferenciáján neves feldolgozó- és energiaipari vezető tisztségviselők teszik majd meg.

10:51

Íme a gazfickók, akik tönkreteszik a termelésed

Hunyadi Péter

OT biztonsági konzulens, Euro One

Lesku Gergely

OT biztonsági konzulens, üzletfejlesztési igazgató, Euro One

Volt egyszer két kis fiatal kód, akik egy-egy informatikus laptopján jöttek a világra. A teremtőik azért hozták őket világra, hogy büszkék lehessenek rájuk – mint minden szülő reméli. Az egyetlen kis makula ebben a történetben, hogy ezek a kis hősök a születésüktől fogva megtanulták, hogy az atyjuk csak akkor lesz büszke (és gazdag), ha képesek vállalatok ipari hálózataiba beszivárogni, s ott zavart, káoszt és leállást okozni.

A bemutatónk során bemutatjuk ezeket a csirkefogókat és felfedjük a piszkos trükkjeiket. Rámutatunk az ipari hálózatok tipikus gyengeségeire, de adni is fogunk megoldásokat és tippeket, amelyek segítségével a vállalatok hasonló kockázatokkal szemben megvédhetőek.

 

11:00

Adatmenedzsment

Halász Gábor

Üzletfejlesztési Vezető, Areus

A digitalizáció hevében a vállalatok hajlamosak abból kiindulni, hogy ha a szükséges adatokat egyszer begyűjtötték, akkor azok rendelkezésükre is állnak. Aztán szembesülnek vele, hogy persze, valahol megvannak, valamilyen formátumban és valamilyen minőségben – de nagyon sokat kell dolgozni, mire előkerülnek és használható adatokká is válnak. Az adatmenedzsment célja az, hogy rendet tegyen és rendet tartson az adatok között, ezzel jelentősen felgyorsítva a digitalizációs projekteket.

11:09

Ipari vezérlőrendszerek (ICS): kibertámadások VS valóság

Vilhelm Zsolt

biztonsági mérnök, Check Point Software Technologies Ltd.

A IT és OT környezetek konvergenciája miatt sokszorosára nőtt az ipari környezetek támadási felülete.

Ezt mi sem bizonyítja jobban mint számos a közelmúltban sikeresen kivitelezett támadás, melynek sok esetben a teljes ipari termelési folyamatok leállásához vezettek. Az OT és a IT hálózatok szegmentációjának hiánya mellet, biztonsági szempontból szintén kritikusan fontos OT környezetkben gyakran előforduló régi, nem biztonságos hálózati protokollok kezelése, a nem naprakész és sérülékeny szoftver verziók használata valamint a nem megfelelő hozzáférés kezelés.

Az előadás során betekintést adunk abba, hogy a Check Point megoldásai miként segíthetnek az Ipari (ICS/OT) környezetek biztonságossá tételében.

 

11:18

Panelbeszélgetés: A MES rendszerek szerepe, és kihatása

Bóna Péter

CEO, Tulajdonos, Com-Forth Ipari Informatikai Kft.

Péczeli Viktor

IT Igazgató, Continental Automotive Hungary Kft.

Gábor Kovács

IT Igazgató - Gyártásdigitalizáció, SUEZ Water Technologies and Solutions Hungary Kft.

A panel során során a beszélgető partnereink a fejenként 10+ éves MES bevezetési és üzemeltetési tapasztalatukat osztják meg 15 percben. Olyan kérdésekre keressük a választ mint például, milyen adatokat érdemes a MES rendszerbe gyűjteni, hol vannak a MES határai, és hogy mik a legnagyobb kihívások a bevezetés során. A hallgatóinkat nem hagyjuk útravaló nélkül sem, így mindenképpen kérünk javaslatokat, tanácsokat, amire érdemes odafigyelni azoknak, akik mostanában indulnak el a MES bevezetés felé.

11:34

A gyártásban integrált ökoszisztéma

Marcos Garcia

Globális Igazgató, Üzleti Intelligencia & Analitika, Jabil

Mi az a gyártásban integrált ökoszisztéma és miért fontos?

Az integrált gyártási ökoszisztéma elősegíti utunkat a kiszámítható, önkorrekciós környezetbe, mivel összekapcsolja az alábbiakat:

- Rendszer -rendszer integráció

- Gép -gép integráció

- És az adatok integrálása

Az új és a meglévő technológiák felhasználásával a standard alapszintű megoldások integrálásához és az adatok összekapcsolásával részletes hozzáférést biztosítunk azokhoz az információkhoz, amelyek korábban nem voltak elérhetőek, lehetővé téve csapataink számára, az alábbiakat:

- Az üzlet kritikus kérdéseinek megoldása

- A dupla befektetett energia felszámolása

- A nem értéknövelő tevékenységek csökkentése

- A meglévő üzleti folyamatok optimalizálása

- Az alkalmazások ökológiai lábnyomának csökkentése

- A tulajdonosi költségek csökkentése

 

11:47

Az IT hibridizációja, és a felhő szerepe mindebben

Majtényi Márta

CIO, Tungsram Group

Bakk József

Country Manager, IDC Hungary

A beszélgetés fő témája a hibrid IT és annak kihívásai lesznek. A legtöbb vállalat mindennek a folyamatnak a kezdeténél tart még, ahogy a felhő technológia meghonosodása is hosszú időt vesz igénybe. Eközben tőlünk nyugatabbra már egyre nagyobb visszhangot kap, hogy az IT egyes elemei visszakerülnek a felhőből a vállalat saját, és saját maga által kezelt technológiái közé. Izgalmas beszélgetés vár tehát ránk.

 

12:00

A rendezvény összefoglalása

Bóna Péter

CEO, Tulajdonos, Com-Forth Ipari Informatikai Kft.
12:05

HELYSZÍN: Ebéd és kötetlen Networking

12:05

ONLINE: Networking és az Expo felület felfedezése

Fő témakörök

 

A hibrid IT és a felhő szerepe

 • Korábbi heves Cloud-evangelizáció az IT vendorok részéről
 • Az iparvállalatok eleinte szkeptikus hozzáállása (hol vannak biztonságban a technológiai adataim?)
 • Növekszik az edge computing jelentősége
 • Edge-to-Cloud koncepció megjelenése, mely elfogadhatóvá teszi a Cloudot az iparban
 

IT/OT konvergencia

 • Az informatikai és automatizálási kollégák szakmai és kulturális együttműködésének kihívásai
 • OT rendszerek kiberbiztonsági kérdései
 • Üzemi hálózatok tervezése, felügyelete és karbantartása
 

Automatizáció és adatmonetizáció

 • Kollaborációs platformok, ökoszisztémák és hálózatok
 • Prediktív karbantartás és a csatlakoztatott eszközökből gyűjtött adatok kihasználása
 • iERP –  felhőn, adatokon és AI-n alapuló új megoldások, a döntéshozatalok megkönnyítésére
 • Távoli termékteljesítmény
 • AI-vezérelt minőség ellenőrzése
 • RPA - kézi tevékenységek automatizálása
 

A MES rendszerek szerepe, és kihatása

 • MES - az ipar 4.0 előszobája
 • Az automatikus adatgyűjtés kihívásai
 • A MES meghatározása: ki mit ért MES alatt?
 • A MES bevezetés technológiai kérdései és humán kihívásai

Online Platform | Ha Online szeretne csatlakozni

Az IDC Manufacturing 2021 rendezvényt online is közvetítjük, egy élő online esemény platformra, ahol a résztvevők kapcsolatba léphetnek az előadókkal és az esemény online résztvevőivel, mindezt otthonuk kényelméből. 

 

Recepció

Az eseménybe belépve, először, digitális recepciónkban üdvözöljük Önt, ahol bemutatjuk az esemény menetrendjét és partnereinket. Itt információt kaphat a platform különböző digitális felületeiről.

 

Színpad

Készüljön fel inspiráló szakmai történetekre, melyet a szakma legjobbjai és az IDC elemzői adnak elő virtuális színpadunkon. Kérdezzen előadóinktól élőben a chat funkciót használva, válaszoljon az online kérdőíveinkre és mondja el véleményét az adott témáról.

 

Szekciók

Tudjon meg többet a bevált gyakorlatokról a valós esettanulmányok segítségével moderált digitális kerekasztal beszélgetéseken. Ez a közvetlen beszélgetés lehetőséget nyújt a szervezetek jelenlegi kihívásainak tisztább megértésére.

 

Networking

Találkozzon a többi résztvevővel, hogy megvitassák a közös kihívásokat és konkrét tapasztalatokat osszanak meg a platform "Networking" funkciójának segítségével. A funkció webkamera használatával lehetséges, ahol a beszélgetések 3 percig is tarthatnak.

 

Expo

Látogasson el a digitális interaktív standokba, ahol partnereink várják a legfontosabb trendekkel illetve az innovatív termékekről több információval.

Helyszín

Symbol Budapest

Bécsi út 56
Budapest 1036, Hungary

  Symbol Budapest

Partnerek

Platina partner(ek)
Platina partner(ek)
Arany partner(ek)
Arany partner(ek)
Arany partner(ek)
Szakmai partner(ek)
Szakmai partner(ek)
Média partner(ek)
Média partner(ek)
Média partner(ek)

Lépjen kapcsolatba velünk

Bodnár Bettina

Event Manager

+3620 535 0306

Az IDC-ről

57 Év | 1300 Elemző | 110 Ország

Az International Data Corporation (IDC) a világ első számú információtechnológiai-, telekommunikációs- és fogyasztói technológiai piacokat vizsgáló cége. Több évtizedes múltja, valamint a világ több, mint 110 országában jelen levő 1300 fős elemzői közössége révén nyújt átfogó piaci információkat, tanácsadást és szervez rendezvényeket globális, regionális és helyi szinten az iparági lehetőségekről és trendekről. Az IDC küldetése, hogy az IT szakembereket, üzleti vezetőket és a befektető cégeket mélyreható információkkal segítse stratégiai döntéseik meghozatalában és kulcs fontosságú céljaik elérésében. Az IDC-t 1964-ben alapították, kizárólagos tulajdonosa az International Data Group (IDG) mely a világ vezető média, adat és marketing szolgáltatásokkal foglalkozó cége. További információ cégünkről a www.idc.com oldalon érhetőek el.