IDC Future of Work Do we have it all? Pros and cons of the new normal, the hybrid workplace

Digital Event | 2021. november 18.

Áttekintés

Már hosszú évek óta tudjuk, hogy a szervezetek jövőbeli versenyképessége leginkább attól függ majd, hogy mennyire rugalmasan és gyorsan tudják megvalósítani digitális átalakulásuk stratégiáját. A kezdetben nehézkes átalakulásnak óriási lökést adott a COVID-19 megjelenése, mely jóformán kikényszerítette a tervezett beruházások és fejlesztések felgyorsítását.
 
Nyilvánvalóvá vált az is, hogy az új digitális korszakba való belépés új képességeket és készségeket igényel a munkavállalók és vezetők részéről egyaránt. Mindehhez edukációra, az újszerű és kreatív megoldásokra való nyitottságra, valamint élethosszig tartó tanulásra van szükség. 
 
A pandémia okozta nehéz gazdasági és egészségügyi helyzet rávilágított arra, hogy a vállalatoknak termelékenységük növelése mellett kiemelt figyelmet kell fordítaniuk olyan környezeti és társadalmi szempontokra is, mint az éghajlat és a fenntarthatóság, a vállalaton belüli diverzitás, az egészségesebb munkakörnyezet és ideálisabb munka-magánélet egyensúly megteremtése.
 
Konferenciákon elismert szakemberek és piacvezető IT gyártók tolmácsolásában hallgathatja meg, melyek azok a legkorszerűbb technológiai és szervezeti gyakorlatok, melyekkel még sikeresebb lehet az Ön vállalkozása is ebben az új, digitális versenyben!
 

A rendezvény fénypontjai


Ezúton szeretnénk köszönetet mondani minden meghívottnak, akik részt vettek az esemény beszélgetéseiben és mélyreható vitáiban.

Az informatikai és üzleti vezetők egy kiválasztott csoportja összeállt, hogy kapcsolatba léphessen és tanulhasson az IDC elemzőitől, inspiráló előadóktól és elkötelezett tanácsadó testület tagjaitól, és az élén álltak az interaktív beszélgetésnek.

Ha elmulasztotta az eseményt, vagy további információt szeretne a megvitatott témákról, kattintson az alábbi gombra a felvétel megtekintéséhez vagy az esemény utáni tartalom eléréséhez.


Videó megnézése

Általános információk

 

Digitális Formátum
Végfelhasználók számára: ingyenes részvétel 
Technológiai szolgáltatók számára: 150 EUR

 

November 18

 

9:30-13:00

Fő témakörök

 

A hibrid munkahely

 

A kiterjesztett munkaerő

 

Élethosszig tartó tanulás

 

Szervezeti agilitás

 

Nők az ITban

Program

Időpont Esemény & Előadók
9:00

Belépés az Online Platformra

9:30

A Konferencia Megnyitása

Bakk József

Country Manager, IDC Hungary

Aigner-Barta Móni

Kutatási Igazgató, Szervezetfejlesztő Partner, Invention Factory Development
9:36

Hogyan irányítsunk emberközpontú és célorientált stratégiával az “új normalitásban"?

Angela Salmeron

Research Director, Future of Work, European Region, IDC

Míg a digitális transzformációt a siker csodaszerének tekintik, ez a megközelítés két alapvető elemet is mellőz: egyrészt, hogy „mindenféle digitális változás motorja” maga az ember; másrészt, hogy a „célorientált szervezet” a vállalat jövőképe, végső célja, vezércsillaga.

Mindkettő létfontosságú az üzleti rugalmasság és növekedés szempontjából.

Az előadás a következő témákkal foglalkozik:

- a hibrid munkahely

- a kiterjesztett munkaerő

- az empatikus vezetés

9:49

Szép új világ!? – Masinia

Nagyné Agárdi Györgyi

Informatikai Vezető, Allianz Hungária Zrt.

Néhány évvel ezelőtt tartottam az IDC konferencián egy előadást a szoftver robotokról. Mi történt azóta? A mesterséges intelligencia belépése, milyen új megoldásokat jelent a szoftver robotok fejlesztésében használatában?

Az Allianz hogyan kapcsolta össze a digitalizációt és az AI-t újszerű, ügyfélbarát alkalmazással?

Az AI jövője – félnünk kell tőle vagy olyan lehetőségeket teremt, ami biztosítja a fenntartható növekedést? Milyen iparágakban teremt új lehetőségeket?

 

10:09

Panelbeszélgetés: Minden amit a hibrid irodákról tudni akart!

Laczkó Katalin

Vezetői Tanácsadó, Független

Majtényi Márta

CIO, Tungsram Group

Aigner-Barta Móni

Kutatási Igazgató, Szervezetfejlesztő Partner, Invention Factory Development

A kezdeti aggodalmak és bizalmatlanság ellenére a pandémia során szerzett tapasztalatok bebizonyították, hogy az otthoni munkavégzés hatékonyan működik és a munkáltatóknak egyre nagyobb figyelmet kell fordítaniuk a munkavállalók elégedettségére is, hogy megtartsák a minőségi munkaerőt.

Nem kétséges, hogy a kizárólagos irodai munkavégzés a környezetvédelmi, fenntarthatósági, nyereségességi szempontok és az új munkavállalói elvárások miatt már a múlté: A hibrid irodák jelentik a jövőt.

De vajon milyen eszközökre, új HR-megközelítésekre és IT-infrastruktúra-fejlesztésekre van szükség ahhoz, hogy megfelelhessünk ezeknek a változó igényeknek?

Vegyen részt panelbeszélgetésünkön, és hallgassa meg szakértő vendégeink gondolatait a témáról!

10:25

Hibrid munkavégzés - milyen új képességeket biztosít a felhő?

Gyepes Máté

Senior Marketing Manager, Aruba Cloud

A hibrid munkavégzéshez – a helytől független együttműködés és kapcsolattartás, egyéni és csoportmunka támogatásához – szükséges képességek (pl. videokonferencia, tartalommegosztás) a felhőben biztosíthatók a legegyszerűbben, méretezhetően, biztonságosan és költséghatékonyan. Ráadásul a hibrid munkát támogató felhőszolgáltatások mesterséges intelligenciával, analitikai és automatizációs képességekkel emelik magasabb szintre a munkavégzés támogatását, illetve a munka hatékonyságát.

De hol tartunk most tulajdonképpen? Az eszközök és technológiák könnyedén összegyűjthetők, de vajon a hazai vállalkozások tudják-e tartani a lépést a digitalizációs változásokkal? Mitől lesz/lehet másabb 2022, mint a két COVID év?

 

10:36

Szervezeti agilitás – vállalati IT igazodása VUCA környezetben

Popovicsné Koncsos Brigitta

IT és Digitális Technológiai Igazgató, Ügyvezető, E.ON Digital Technology Hungary

Erősen változó környezetben minden IT vezetőnek át kell gondolnia, hogyan és miként tudja betölteni a legfőbb szerepét a vállalaton belül – egyszerrre lenni megbízható szolgáltató és innovatív technológiai partner.

Saját megélésem alapján adok betekintést abba, miként hatott a vállalati IT kialakulására az elmúlt évtized legnagyobb energetikai átrendeződése, megkérdőjelezte-e szerepünket, miként reagálunk rá és hogyan hat ez vissza a vállalatcsoport egészére. Lehet-e változásokhoz folyamatosan alkalmazkodó szervezetet építeni?

 

10:47

Panelbeszélgetés: Mi a rugalmas és ellenállóbb szervezetek titka? A tanuló szervezet.

Rácz Székely Éva

HR Szervezetfejlesztési Vezető, Coca-Cola HBC Magyarország

Szabó Melinda

Kereskedelmi vezérigazgató-helyettes, Magyar Telekom

Szentpétery Boglárka

HR Igazgató, Microsoft Magyarország

Kritikus helyzetekben leginkább arra támaszkodunk, amit már tudunk, és a probléma hatóköre különböző iparágakban és funkciókban változik. Az elmúlt másfél év során sok embert elbocsátottak vagy más pozícióba helyeztek, sokan pedig önként váltottak munkahelyet. Ezeknek az eseményeknek a fényében nyilvánvalóvá vált, hogy szükség van a tehetségre és olyan munkaerőre, amely elég rugalmas ahhoz, hogy alkalmazkodjon a munka folyamatosan változó világához.

11:13

A munka jövője a Ciscoval

Richard Archdeacon

EMEA Advisory CISO, Duo Security at Cisco

Jön a munka jövője, mely határtalan, villámgyors és rendkívül kreatív.

A Cisco "Workforce of the Future" felmérése szerint az alkalmazottak nagyobb felelősségvállalást és választási lehetőséget kívánnak a munka új világában. A tanulmány felmérte az idei otthoni munkavégzéssel kapcsolatos érzéseiket, a szervezeteikkel szembeni elvárásaikat 2021 -ben, valamint azt, hogy milyen tanulságokat és új munkamódszereket kívánnak alkalmazni a jövőre nézve. Végül utat mutat az üzleti élet vezetői számára, akik túlmutatnak az új normalitáson.

Csatlakozzon Richard Archdeaconhoz, aki a Cisco álláspontját fogaj ismertetni a munka jövőjéről. Hogyan lehet a biztonságos és megbízható munkahelyi környezet kialakításával bárhonnan dolgozni, ahol a munkaerő SASE és Zero Trust megközelítéssel támogatott.

11:22

A munkavégzés újraértelmezése - gondolatok a Dell-től

Molnár Levente

Dell klienseszközök termékszakértő, Dell

Hibrid világ, hibrid élet, hibrid munka – de nem felejtettünk el valamit? Előadásomban néhány gondolatébresztő ötletet szeretnék adni, melyek segítségével – és a Dell portfoliója adta lehetőségek kihasználásával – vállalatunk sikerét biztosítani tudjuk, bármit is hozzon a jövő.

11:31

Panelbeszélgetés: Nők az IT-ban, és hatásuk az üzletre

Szeiler Andrea

Alapító tag, elnök, WITSEC

Szabó Edit Ditte

Digitális Marketing Tanácsadó és Tréner, DitteDigital

Pál Kata

Nemzetközi Üzletfejlesztési és Innovációs Vezető, Budapest Institute of Banking (BIB)

Az elmúlt évtizedben a sokszínűség és az inkluzivitás (továbbiakban D&I) lendületet kapott, rávilágítva a nők kritikus szerepére a technológiában. Világszerte több nő sikeresen dolgozik vezetői pozícióban, megerősítve azt a megállapítást, hogy a különböző szervezetek jobban teljesítenek, jobb tehetségeket vesznek fel, elkötelezettebb alkalmazottaik vannak és jobban megtartják a munkavállalókat, mint azok a vállalatok, amelyek nem foglalkoznak a D&I -vel.

A digitális átalakulás lényege a kulturális változás. A technológiai aspektuson kívül a változásmenedzsment, amelynek középpontjában egy változatos szervezet létrehozása áll. Az elmúlt évtizedben a sokszínűség és az inkluzivitás (D&I) folyamatosan lendületet vett, és rávilágított a nők kritikus szerepére a technológiában. Az IDC kutatásai szerint a C-szintű vezetőknek több mint 80% -a gondolja úgy, hogy a D&I irányelvek legalább „némi hatással” lesznek az üzletükre.

Az IDC kutatása azt is jelzi, hogy világszerte a szervezetek legalább 35% -a rendelkezik D&I követelményekkel, mint T&C kritériumokkal az IT -szállítók számára, hangsúlyozva a vállalati elkötelezettséget a társadalmi témákra irányuló erőfeszítések megerősítése iránt - mivel egyre több ügyfél szeretne együttműködni olyan partnerekkel és szállítókkal, akik osztják értékeiket.

Számos tényező, például a harmadik platformtechnológiák fejlődése vagy a pandémia hatása, illetve a fejlett digitális átalakítási kezdeményezések miatt egy új korszak hajnalán vagyunk. Hogyan fogják befolyásolni a női szakemberek mindezt? Tartsanak velünk a beszélgetésen ahol mindez kiderül.

11:47

Szabályozói ajánlás a távmunka és távoli hozzáférés feltételeiről a pénzintézeti szektor számára

Biró Gabriella

Főosztályvezető, Informatikai Felügyeleti Főosztály, Magyar Nemzeti Bank

A Magyar Nemzeti Bank 2020-ban távmunka megoldások rohamos terjedésére reagálva kiadott egy ajánlást a távmunka és távoli hozzáférés biztonsági követelményeivel kapcsolatban. Ez az ajánlás a pénzintézeti szektor szereplői részére kötelező, de a többi szereplő számára is hasznos iránymutatást tartalmaz, ha teljeskörű kontrollkörnyezetet kívánnak kialakítani a távmunka megvalósítása során. Az előadás ismerteti a távmunka ajánlás főbb fókuszterületeit.

12:00

Egyetemes tudás, avagy a felsőoktatás válaszai

Bakk József

Country Manager, IDC Hungary

Prof. Dr. Medvegy Gabriella

Egyetemi tanár, Dékán, Pécsi Tudományegyetem

Dr. Medvegy Gabriella egy több évszázados brandet képvisel Magyarországon, hiszen a Pécsi Tudományegyetemet még a 14. században alapította Nagy Lajos király. Azóta sok víz lefolyt a Dunán, de egy dékán számára ma is fontos haladni a korral és biztosítani a megfelelő szakember-utánpótlást a piac, illetve a tudomány számára. Az IDC Country Managere arról kérdezi majd a vezetőt ebben a beszélgetésben, hogy hogyan látja az egyetem, illetve a technológiai felsőoktatás jövőjét Magyarországon, mit tud ma tenni annak érdekében, hogy megnyerje a holnapot. 

12:13

A konferencia zárása

Bakk József

Country Manager, IDC Hungary

Aigner-Barta Móni

Kutatási Igazgató, Szervezetfejlesztő Partner, Invention Factory Development
12:19

Fedezze fel az Expo területet és találkozzon virtuálisan a résztvevőkkel!

Online Platform

Az IDC Future of Work 2021 rendezvényt online közvetítjük, egy élő online esemény platformra, ahol a résztvevők kapcsolatba léphetnek az előadókkal és az esemény online résztvevőivel, mindezt otthonuk kényelméből. 

 

Recepció

Az eseménybe belépve, először, digitális recepciónkban üdvözöljük Önt, ahol bemutatjuk az esemény menetrendjét és partnereinket. Itt információt kaphat a platform különböző digitális felületeiről.

 

Színpad

Készüljön fel inspiráló szakmai történetekre, melyet a szakma legjobbjai és az IDC elemzői adnak elő virtuális színpadunkon. Kérdezzen előadóinktól élőben a chat funkciót használva, válaszoljon az online kérdőíveinkre és mondja el véleményét az adott témáról.

 

Szekciók

Tudjon meg többet a bevált gyakorlatokról a valós esettanulmányok segítségével moderált digitális kerekasztal beszélgetéseken. Ez a közvetlen beszélgetés lehetőséget nyújt a szervezetek jelenlegi kihívásainak tisztább megértésére.

 

Networking

Találkozzon a többi résztvevővel, hogy megvitassák a közös kihívásokat és konkrét tapasztalatokat osszanak meg a platform "Networking" funkciójának segítségével. A funkció webkamera használatával lehetséges, ahol a beszélgetések 3 percig is tarthatnak.

 

Expo

Látogasson el a digitális interaktív standokba, ahol partnereink várják a legfontosabb trendekkel illetve az innovatív termékekről több információval.

Partnerek

Platina partner(ek)
Arany partner(ek)
Arany partner(ek)
Partner
Szakmai partner(ek)
Média partner(ek)

Lépjen kapcsolatba velünk

Bettina Bodnar

Conference Project Manager

+3620 535 0306

Az IDC-ről

57 Év | 1200 Elemző | 110 Ország

Az International Data Corporation (IDC) a világ első számú információtechnológiai-, telekommunikációs- és fogyasztói technológiai piacokat vizsgáló cége. Több évtizedes múltja, valamint a világ több, mint 110 országában jelen levő 1000 fős elemzői közössége révén nyújt átfogó piaci információkat, tanácsadást és szervez rendezvényeket globális, regionális és helyi szinten az iparági lehetőségekről és trendekről. Az IDC küldetése, hogy az IT szakembereket, üzleti vezetőket és a befektető cégeket mélyreható információkkal segítse stratégiai döntéseik meghozatalában és kulcs fontosságú céljaik elérésében. Az IDC-t 1964-ben alapították, kizárólagos tulajdonosa az International Data Group (IDG) mely a világ vezető média, adat és marketing szolgáltatásokkal foglalkozó cége. További információ cégünkről a www.idc.com oldalon érhetőek el.