IDC Manufacturing Készülve a váratlanra, fejlődés a gyártóiparban

Személyes Rendezvény | Budapest | 2022. október 20.

Áttekintés

A gyártó szervezeteknek ma és a jövőben olyan környezetben kell működniük, amely továbbra is változékony, bizonytalan és összetett lesz. Ugyanakkor egy digitális és fenntartható gazdaságban kell majd üzemelniük.

Az IDC Insights megalkotta a PRIME keretrendszert, hogy az öt kulcsfontosságú elemre összpontosítva a gyártóipari szervezetek vezérigazgatóját és a teljes felsővezetői szintet eligazítsa abban, hogyan boldoguljanak a jövőben: Cél, Rugalmasság, Képzelőerő, Mesteri képesség és Ökoszisztémák. A 2022-es rendezvény témája ezért a következő lesz: "Növekedés a feldolgozóiparban a PRIME segítségével, szembenézve az ismeretlennel.”

Mivel rengeteg olyan technológia áll rendelkezésre, amely lehetővé teszi a gyártó szervezetek számára, hogy a jövő vállalkozásává váljanak, ez a találkozó olyan platformot biztosít, amely ösztönzi a párbeszédet a gyártó vállalatok és a technológiai szolgáltatók között, valamint a tanulságok és megoldások megosztását egymással.


A rendezvény fénypontjai


Ezúton szeretnénk köszönetet mondani minden meghívottnak, akik részt vettek az esemény beszélgetéseiben és mélyreható vitáiban.

Az informatikai és üzleti vezetők egy kiválasztott csoportja összeállt, hogy kapcsolatba léphessen és tanulhasson az IDC elemzőitől, inspiráló előadóktól és elkötelezett tanácsadó testület tagjaitól, és az élén álltak az interaktív beszélgetésnek.

Ha elmulasztotta az eseményt, vagy további információt szeretne a megvitatott témákról, kattintson az alábbi gombra a felvétel megtekintéséhez vagy az esemény utáni tartalom eléréséhez.


Videó megnézése

Általános információk

 

Személyes Rendezvény

Végfelhasználók: INGYENES belépés 
Szolgáltató Parnterek (ha NEM a rendezvény hivatalos partnere):
EUR 350/jegy

 

Október 20

 

9:30-15:30

Program

Időpont Esemény & Előadók
9:00

Helyszíni regisztráció, welcome falatok

9:30

Nyitóbeszéd

Bóna Péter

CEO, Tulajdonos, Com-Forth

Tóth László

Program Manager, Adat & Analitika, IDC Magyarország

Bakk József

Country Manager, IDC Magyarország
9:36

Intelligens, Ipari automatizálást segítő megoldások a Henkel/Loctite ragasztástechnikától

Nej Zsolt

Country Cluster Head SEE / RBDH EEIMEA, Henkel

Az előadás áttekinti egy hagyományos iparágban tevékenykedő világcég újszerű megoldásait, mellyel komplex, jövőbe mutató válaszokat ad vevői kihívásaira. Bemutatja majd a jelenleg is folyamatos fejlesztés alatt levő adagolóberendezések automatizálási folyamatokba történő kapcsolódási lehetőségeit, ezek előnyeit, mellyel nagyban hozzájárulnak egy ipar 4.0 vezérelt termelő vállalat hatékonyabbá válásához.

9:52

Staying on your feet in uncertain times

Bajro Dzino

Vezető nagyvállalati architekt, Ipar/Gyártó üzletág, Salesforce
10:05

Panelbeszélgetés: Az ipari automatizáció lehetőségei és kihívásai

Gazdag Katalin

Research Manager, IDC Hungary

Kertész László

IT BRM / SDM, BorgWarner

Németh Gábor

Senior Director, Operations and Division Head, Foxconn

Lázár Viktor

Ügyvezető, Brickz Technologies Hungary

A panelbeszélgetés során az ipari automatizáció és a mesterséges intelligencia felhasználási lehetőségeiről, a rendelkezésre álló technológiákról, a bevezetés nehézségeiről és a beszállítókkal kapcsolatos elvárásokról beszélgetünk partnereinkkel, akik mindannyian több évtizedes tapasztalattal rendelkeznek a területen. Hallgatóink megtudhatják, mire érdemes kiemelt figyelmet fordítaniuk hasonló technológiák bevezetése és használata során.

10:26

Digitalizáció / Ipar 4.0 az élelmiszeriparban

Dr. Farkas J. Tamás

Ügyvezető / Gazdasági Igazgató, HUNGRANA

Napjainkban a digitalizációt és az Ipar 4.0 néven emlegetett változásokat többnyire a vállalkozásokkal szemben megjelenő kihívásokként szokták emlegetni. Mi a Hungrana Kft-nél azon dolgozunk, hogy a munkatársaink lehetőségként tekintsenek ezekre a jövőnket meghatározó technológiai lehetőségekre és a hozzájuk kapcsolódó fejlesztési kényszerre. Lehetőséget lássanak arra, hogy a versenytársaink és a piac igényeinek elébe vágjanak, hogy valódi versenyelőnyre tegyünk szert, aminek eredményeképpen növeljük az eredményességünket, miközben vonzó és megtartó munkakörnyezetet teremtünk a “digitális bennszülött” generációk számára is. Ahogy a régi mondás int: ha valamit nem tudsz megakadályozni, állj az élére! Ezt tűztük a zászlónkra és a világszínvonal elérését ezeken a területen. Ez távolról sem lehetetlen. Ezt támasszák alá az első eredmények.

10:45

Kávészünet & 1to1 Meetingek

11:15

Tényleg hajszálon függene a működés? OT kockázatértékelési módszertan

Hüvelyes Péter

InfoSec tanácsadó, Euro One

Az ipari rendszerekre leselkedő kiberbiztonsági fenyegetések és kockázatok értékelése és megfelelő kezelése elengedhetetlen minden olyan vállalatnál, ahol a tevékenység ipari irányítási rendszereken alapul. A dolgozók és a lakosság testi épségének védelme, az üzletmenet folytonossága a cél, de az üzleti folyamatokkal való kölcsönhatásban nem egyszerű eldönteni, hogy mire fordítsuk a figyelmünket és erőforrásainkat. Módszereket és példákat mutatunk be Európában végzett OT kockázatértékelési projektjeink során (túl)gyakran talált kockázatokról.

11:26

Adaptive OT Security - Customer success story

Barna Tamás

Szenior rendszermérnök, Trend Micro

Kiss Gergely

OT-IT biztonsági menedzser, Egis Gyógyszergyár

A biztonság annyira hatékony, amennyire adaptív és ez igaz az OT rendszerek biztonságával kapcsolatban is. Miként lehetséges ez? Hallgassa meg előadásunkat, melyben egy fontos gyártói területen működő ügyfél szemüvegén keresztül, esettanulmány jelleggel igyekszünk bemutatni a kihívásokat és megoldásokat egyben.

11:39

Panelbeszélgetés: Az IT-OT rendszerek összeolvadása és az OT biztonság

Monori Gábor

Szenior Tanácsadó, IDC Magyarország

Vincze Attila

Regionális IT & HBS Manager, Howmet Aerospace

Dr. Danyek Miklós

Tervezési Csoportvezető, MAVIR

Nemzetközi trendek ide, hangzatos hívószavak oda, Magyarországon egyelőre kevés figyelem irányul az üzemi informatikai biztonságra, sokan bagatellizálják jelentőségét, gyártási folyamatoktól független külső tényezőnek tartják, "airgap"-re hivatkoznak. A beszélgetésre egy amerikai hátterű repülőgépipari gyártócég és a hazai elektromos energia továbbításával foglalkozó nagyüzem képviselőit hívtuk meg. A Howmet Aerospace regionális termelési és üzleti informatika támogatásáért felelős Vincze Attila, valamint a MAVIR műszaki tervezését vezető Dr. Danyek Miklós lesznek vendégeink.

11:55

OT irányok példákon keresztül

Kiss Zoltán

Kiberbiztonsági szakértő, Fortinet

Molnár Erik

Rendszermérnök, S&T Consulting Hungary Kft.

Valós példán keresztül nézzük meg az OT hálózatok fejlődési lehetőségeit, a kibervédelmi megoldásokat fejlettségi szintekhez rendelve.

12:06

Raktár logisztikai megoldásaink - A logisztika új kihívásai és azok megoldási lehetőségei a jelenlegi globális ellátási lánc problémák, és a poszt-Covid körülmények tükrében

Topa Gábor

Szenior üzleti konzultáns, T-Systems

A jelenlegi globális ellátási lánc problémák és a poszt-COVID körülmények új kihívások elé állítják mind a logisztikai, mind a gyártó ipart. Minden eddiginél gyorsabb alkalmazkodást követel ezen szereplőktől a mostani gazdasági környezet és munkaerő piaci helyzet.

Ehhez az alkalmazkodáshoz nyújtunk segítséget ügyfeleink számára, hogy ne csak elszenvedjék, hanem saját maguk számára pozitív irányba alakítsák a körülményeket.

 

12:17

Ipari adatelemzés mesterséges intelligencia alkalmazásával

Siszer Tamás

Head of Sales, Didactic Southeast Europe Cluster, Festo

Ipari adatelemzés mesterséges intelligencia alkalmazásával

Előadásomban különböző alkalmazási lehetőségeket vizsgálok meg a karbantartás, energiamenedzsment és minőségbiztosítás területén.

12:33

Panelbeszélgetés: A mobilitás dimenziói a munkaerő-biztosításban

Posfai Tünde

HR szakértő, Ügyvezető, PointMan

Babinyecz Endre

Senior HR Manager, Lenovo Manufacturing Hungary

Kenessey Kinga

People & Culture Manager, Coca-Cola HBC

Összeszerelő és gyártó országunkban tovább erősödne a termelés, azonban a kék galléros környezetben jelentkező munkaerő-deficit mellett más megoldandó problémák is megjelentek.

A jelen gazdasági helyzet milyen váratlan kihívásokat állíthat a vállalatok – mint például a közel 30 éves Coca-Cola Hellenic Bottling Company vagy az 1 éve alapított Lenovo Hungary Manufacturing – elé, és ezekre hogyan lehet felkészülni, amikor több műszakban is hatékony kiszolgálásra van szükség?

Sokakat foglalkoztató munkaerő-biztosítási kérdésekre HR Vezető vendégeinkkel a mobilitás dimenziói oldaláról keressük a választ.

 

12:50

Ebédszünet & 1to1 Meetingek

13:50

A bolygó visszavág - Az 5. ipari forradalom környezeti kihívásai

Sipos Katalin

Igazgató, WWF Magyarország

A 18. század második fele óta elképesztő technológiai fejlődést éltünk meg az ipari forradalom első négy szakasza során és az innovációk távlatai beláthatatlanok. A fejlődésnek azonban ára volt, amit a természeti erőforrások és a bolygó környezeti állapota fizetett meg - és ez most visszahat ránk. Miközben sci-fibe illő high-tech megoldásokon dolgozunk, a biológiai létfeltételeink megmaradása mögé zavarba ejtő kérdőjel kúszott be. Hogyan gondolkodjunk a technológiák fejlesztéséről ahhoz, hogy helyreállhasson a bolygó környezeti stabilitása? Milyen erőforrás kereteken belül kell megoldásokat találnunk? Hogy tudja közvetlenül segíteni a műszaki gondolkodás a bolygó védelmét? Egy biológus véleményét fogják minderről hallani.

14:03

Energia- és vízgazdálkodás okosan és fenntarthatóan

Gärtner Szilvia

Környezetvédelmi Mérnök, Grundfos Magyarország

Mit tehet egy nagyvállalat, ha energia- és vízválság van és az ő terméke éppen ehhez a kettőhöz kapcsolódik a legszorosabban? A kihívást lehetőséggé változtatja.

Ezen a szemléleten alapul a GRUNDFOS STRATÉGIA 2025. Ebben pontosan megfogalmazza a vállalat vezetése azokat a célokat és célkitűzéseket, amelyeket mind a négy üzletágának követnie és teljesítenie kell.

A székesfehérvári telephelyen jelenleg kivitelezés alatt van az egyik gyár 20000 négyzetméteres tetőfelületén a napelem park kiépítése, amelynek 1,1 MWh-os teljesítménye biztosítja a telephely alapellátását. Beüzemelésre került az idei évben egy vákuumszivattyús szennyvízkezelő rendszer, amely képes a jelenleg elszállításra kerülő olajos szennyvíz mennyiségét 80%-kal lecsökkenteni, minimális energiafelhasználás mellett. Emellett erdőtelepítés, esővízgyűjtő medence, illetve CO2 hűtőközeges hőszivattyú is szerepel a projektjeink sorában.

 

14:19

Panelbeszélgetés: Ipar 5.0, fenntarthatóság & energia

Bóna Péter

CEO, Tulajdonos, Com-Forth

Gazsi Zoltán

Ügyvezető Igazgató, Eisberg Hungary

Éliás Péter

Környezetmenedzsment Vezető, Audi

Az ipar 4.0 technológiai fókusza után az 5.0-ás koncepció középpontjában - egy kisebb paradigmaváltást sürgetve - a fenntarthatóság és az emberközpontúság áll. De vajon hogyan lehet a fenntarthatóságot vonzóvá tenni a hazai gyárak számára? Mik a leggyorsabban megtérülő beruházások, amelyek a vállalatok saját gazdasági érdekei mellett a fenntarthatóságot is szolgálják? Mi a helyzet azokkal az invesztíciókkal, amelyekre nem lehet ROI-t kalkulálni, de elengedhetetetlenek ahhoz, hogy hosszú távon fenmaradjon a világunk? Ezekre a kérdésekre keressük a válaszokat szakértő beszélgetőtársainkkal közösen.

14:35

VUCA-biztos eszközmenedzsment a ShopFlooron

Fehér Csaba

Maintenance Development Manager, Heineken Hungary

A VUCA világunk kihívásai & lehetséges válaszok

Reziliens eszközmenedzsment

Heineken Case study

 

14:51

Panelbeszélgetés: Mi a jó válasz? Van jó válasz? A felhősödés és az adatközponti stratégiák margójára…

Monori Gábor

Szenior Tanácsadó, IDC Magyarország

Majtényi Márta

Kiberbiztonsági Igazgató, Norsk Hydro

Gerner Péter

Vezető adatközpont szakértő, MOL Csoport

Másfél évtizede új korszakba léptünk, amire ma már csak úgy hivatkozunk, mint a „harmadik platform éra”, és amelynek egyik vezető eleme a felhő transzformáció. Egy többé-kevésbé lineáris folyamatra számítottunk, de rájöttünk, hogy a felhő-transzformáció nagyvállalati környezetben nem teljesen evidens. Ezáltal új trendek és újabb szempontok jelentek meg, ami miatt az IDC Nyugat-Európában már 2018-ban egy dedikált konferenciát szervezett a „Vissza a felhőből”, azaz a „cloud repatriation” témakörre.

Néhány éve megint egy új korszakba léptünk, amit ezúttal nem a technológia, hanem az élet diktált. Országok zártak be, hirtelen napi rutinok szűntek meg vagy alakultak át és ez megint újra formálta az adatközponti stratégiákat. Végül jött a 2022-es év, ami rég nem látott inflációt hozott magával, míg tőlünk keletre a háború egyes országokat arra késztetett, hogy felhőbe invesztáljanak, másokat éppen arra, hogy saját fizikai környezetet alakítsanak ki.

Nehéz ezek után évekre, évtizedekre előre mutató stratégiát kialakítani, de egy nagyvállalatnak a tervezés továbbra is lételeme. 

15:07

Interaktív beszélgetés a résztvevőkkel: Felhasználói válaszok és új megoldások energiaválságra

Németh Ders

Ügyvezető, Wattler

2021 közepéig Európában a fókusz azon volt, hogy milyen energiát kell használni a fenntartható jövő érdekében. Aztán megindultak az energiaárak felfelé. A válság 2022 augusztusában tetőzött (eddigi ismereteink szerint). Magyarországon érdekes fordulatot vett a vonatkozó diszkusszió. Honnan lesz ezentúl energiánk? Lesz földgáz az országban vagy át kell térni más energiahordozóra? Elbírja-e az elektromos hálózat a háztartási kiserőművek „boom”-ja miatt megjelenő végfelhasználó oldali betáplálást? Hogyan tudják a felhasználók fedezni az energiaköltségeiket, miért változott meg teljesen a piac? Hogyan lehet csökkenteni az égekbe szökő költségeket, ellensúlyozni az áremelkedést, ha egyáltalán lehetséges?

Németh Ders – földgázkeresekedő és energetikai szakértő – az energiapiacok, energiahatékonyság, valamint a rugalmas energiafelhasználás vállalati lehetőségeiről mond felvezető gondolatokat. Ezután a fórum résztvevői felé fordulunk. Energiafelhasználás tervezés, ár- és költségelőrejelzés, felhasználási profil, valamint adatközpont energiaigénye témákról beszélgetünk a közép- és nagyvállalati közönséggel.

 

15:50

Záróbeszéd

Bóna Péter

CEO, Tulajdonos, Com-Forth

Tóth László

Program Manager, Adat & Analitika, IDC Magyarország
15:55

Kollaboratív Kevert Valóság Demo & Kötetlen Networking

Az élő demonstráció alatt a résztvevők megtapasztalhatják a Kevert Valóság technológia egyik világszinten is kiemelkedő alkalmazási lehetőségét.

A virtualizált tréning térben egyszerre több felhasználó működik együtt az oktatóval, miközben a körülöttük lévő fizikai világgal is kommunikálhatnak.

Az oktatási lépéseket a felhasználók a Microsoft HoloLens 2 típusú headsetével, kábelektől és egyéb kiegészítőktől függetlenül végzik el, kezükkel irányítva a térben megjelenített hologramokat.

 

16:30

A Konferencia Zárása

Előadók

Bóna Péter

CEO, Tulajdonos, Com-Forth

Tóth László

Program Manager, Adat & Analitika, IDC Magyarország

Bakk József

Country Manager, IDC Magyarország

Nej Zsolt

Country Cluster Head SEE / RBDH EEIMEA, Henkel

Bajro Dzino

Vezető nagyvállalati architekt, Ipar/Gyártó üzletág, Salesforce

Gazdag Katalin

Research Manager, IDC Hungary

Kertész László

IT BRM / SDM, BorgWarner

Németh Gábor

Senior Director, Operations and Division Head, Foxconn

Lázár Viktor

Ügyvezető, Brickz Technologies Hungary

Dr. Farkas J. Tamás

Ügyvezető / Gazdasági Igazgató, HUNGRANA

Fő témakörök

 

 

 

Fenntarthatóság és azon túl

 

5G és Edge computing

 

Felhőalapú számításechnika

 

IT/OT konvergencia

 

Intelligens gyártás

PRIME

Érvek a részvétel mellett

Ez az információmegosztó fórumként tervezett esemény olyan platformot biztosít, amely párbeszédre ösztönzi a gyártó vállalatokat és a technológiai szolgáltatókat, valamint a tanulságok és megoldások megosztását.
 
CIO/IT-vezető, technológiai innovációs vezető (CTIO), gyártási vezető, ellátási lánc vezető, logisztikai vezető, beszerzési vezető, műszaki vezető, IT/OT menedzserek, üzleti vezetők és technológiai szakemberek.
 
 

Tanácsadó Testület

Szorosan együttműködünk egy kiválasztott Szakmai Tanácsadó Testülettel, hogy egy valóban releváns, a legaktuálisabb problémákat megvilágító rendezvényt szervezzünk. A Tanácsadó Testület szakmailag hiteles, saját területükön tapasztalt szakemberekkel folyamatosan segíti a program felülvizsgálatát és kialakítását.

Helyszín

Tesla Loft

1075, Budapest, Kazinczy u. 21.

  Tesla Loft

Partnerek

Platina partner(ek)
Személyes
Arany partner(ek)
Személyes
Arany partner(ek)
Személyes
Arany partner(ek)
Személyes
Arany partner(ek)
Személyes
Partner
Személyes
Szakmai partner(ek)
Személyes
Szakmai partner(ek)
Személyes
Szakmai partner(ek)
Személyes
Szakmai partner(ek)
Személyes
Média partner(ek)
Személyes
Média partner(ek)
Személyes
Média partner(ek)
Személyes

Visszaszámlálás

 

 

Lépjen kapcsolatba velünk

Bodnár Bettina

Event Manager

+3620 535 0306

Az IDC-ről

58 Év | 1300 Elemző | 110 Ország

Az International Data Corporation (IDC) a világ első számú információtechnológiai-, telekommunikációs- és fogyasztói technológiai piacokat vizsgáló cége. Több évtizedes múltja, valamint a világ több, mint 110 országában jelen levő 1300 fős elemzői közössége révén nyújt átfogó piaci információkat, tanácsadást és szervez rendezvényeket globális, regionális és helyi szinten az iparági lehetőségekről és trendekről. Az IDC küldetése, hogy az IT szakembereket, üzleti vezetőket és a befektető cégeket mélyreható információkkal segítse stratégiai döntéseik meghozatalában és kulcs fontosságú céljaik elérésében. Az IDC-t 1964-ben alapították, kizárólagos tulajdonosa az International Data Group (IDG) mely a világ vezető média, adat és marketing szolgáltatásokkal foglalkozó cége. További információ cégünkről a www.idc.com oldalon érhetőek el.