IDC Security Forum The Future Enterprise: Trusted, Resilient, Sovereign

Személyes Rendezvény | 2022. május 19.

Áttekintés

🔐Mire fókuszáljon elsősorban egy szervezet digitálissá vált világunkban?
Az IDC jövő vállalatáról kidolgozott koncepciója valamennyi tudományágra kiterjed. Azonban bármelyik területet vesszük szemügyre, a bizalmat találjuk a fókuszban. A bizalom fogalma kiterjed a megfelelőségre, fenntarthatóságra, márkahírnévre, ügyfélélményre és számos további fontos szempontra. 

🔐Mit tanulhat a nagyfokú ellenállóképességre törekvő szervezet az IT biztonsági taktikákból?
Az IDC digitális ellenálló­képesség definíciója így hangzik: egy vállalat működés és teljesítmény fenntartó készsége zavarok esetén, robosztus digitális platformok támogatásával.

🔐Miért válik egyre inkább prioritássá a digitális szabadság és függetlenség az IT biztonsági szakma számára?
A szuverenitás problémája reflektorfénybe került, amióta jogalkotók és jogászok aggódnak az adat, az infrastruktúra és informatikai eszközök ellenőrizhetősége miatt. 

Várjuk szeretettel a május 19-én tartandó személyes konferenciánkra a Corinthia Budapest Hotelben, ahol a fenti kérdésekre is választ adunk. 

Az ISACA Budapest Chapter által támogatott rendezvény. CPE pontszerzési lehetőség!


A rendezvény fénypontjai


Ezúton szeretnénk köszönetet mondani minden meghívottnak, akik részt vettek az esemény beszélgetéseiben és mélyreható vitáiban.

Az informatikai és üzleti vezetők egy kiválasztott csoportja összeállt, hogy kapcsolatba léphessen és tanulhasson az IDC elemzőitől, inspiráló előadóktól és elkötelezett tanácsadó testület tagjaitól, és az élén álltak az interaktív beszélgetésnek.

Ha elmulasztotta az eseményt, vagy további információt szeretne a megvitatott témákról, kattintson az alábbi gombra a felvétel megtekintéséhez vagy az esemény utáni tartalom eléréséhez.


Videó megnézése

Általános információk

 

Személyes Formátum

Végfelhasználók: INGYENES belépés
Szolgáltató Partnerek (NEM a konferencia hivatalos partnere): 350 EUR/jegy

 

Május 19

 

9:00-17:00

Érvek a részvétel mellett

Az IDC Biztonsági rendezvénye olyan információ-megosztó és kapcsolatépítő fórum, amely vezető biztonsági döntéshozók és biztonsági szakértők kiválasztott csoportjai számára jött létre, Magyarország legnevesebb nagyvállalataiból. 

CISO-k, CSO-k, Vállalati Biztonsági Igazgatók, Informatikai Vezetők, CTO-k, Adatvédelmi Felelősök, Kockázatkezelők, Kritikus infrastruktúrát fenntartó szervezetek és nagy adatfeldolgozó központok Auditorai.

Fő témakörök

 

FÓKUSZVÁLTÁS

 

  • Vajon a gyorsuló ütemben elfogadottá váló felhőhasználat megnöveli a sebezhetőséget, és nagyobb kockázatvállalásra kényszerít minket?
  • Agilisabb és biztonságosabb IoT eszközök, az OT és IT világok egymásra találnak.  
  • Hálózatfejlesztés és IT biztonság konvergencia: hálózati mérnökök és biztonsági szakértők összecsapását látjuk vagy egy boldog nagycsaládot?

 

 

ELLENÁLLÓSÁGRA TÖREKVÉS

 

  • Hogyan a segíti a kockázatkezelést a „zéró-bizalom” hozzáállás? Illetve hogyan érdemes létrehozni egy vállalat zéró-bizalom stratégiáját?
  • Jobban tudunk kockázatot mérsékelni erőteljes, új fenyegetettséget felderítő, azonosító és arra reagáló eszközökkel? 
  • IT biztonsági műveleti központ emberek nélkül? Egy új korszak hajnalán az automatizált SOC.

 

 

ÉBREDŐ DIGITÁLIS SZUVERENITÁS

 

  • Hajózás az adatkezelés és ellentmondásos szabályok zavarosában
  • Végül az örökzöld téma: hogyan terelgessük vállalatunkban a végfelhasználókat?

 

Program

Időpont Esemény & Előadók
8:30

Helyszíni regisztráció és Welcome Italok

9:00

A konferencia megnyitása

Bakk József

Country Manager, IDC Magyarország

Dellei László

Információbiztonsági Szakértő
9:06

Gondolatok a kockázatelemzésről egy pénzintézeti biztonsági vezető szemszögéből

Ragó István

Chief Security Officer, Erste Bank Hungary

A kockázatokkal arányos védekezés elve alapvetően határozza meg a biztonsági szakemberek munkáját, ebben nincs igazán újdonság. A mögöttünk lévő időszak egyik következménye azonban az, hogy felül kell vizsgálnunk a korábban jól bevált módszertanokat és folyamatokat, de legalább tempót kell váltanunk, mert egyebek mellett ebből a szempontból is új helyzetet eredményezett a hétköznapi digitalizáció felgyorsulása.

9:27

Modern idők biztonsági kihívásai és a bizalomépítés

Yoad Dvir

Biztonsági értékesítési szakértő, Microsoft

A biztonságot veszélyeztető események volumene folyamatosan növekszik. A támadások egyre átfogóbbak és kifinomultabbak. Képesek vagyunk meghatározni ismert támadások menetrendjét. De vajon tudjuk-e mi újság a környezetünkben ólálkodó újszerű és nem ismert veszélyekkel? A kiterjesztett Fusion ML detektáló képességünk segít felderíteni ezeket. ML elemzés elvégzésével, valamint széles spektrumú anomáliára utaló jelek korreláció vizsgálatával alacsonyan tartható a folyamatos készenlétből következő kifáradás kockázata. 

9:42

A munka jövője a Cisco-val

Richard Archdeacon

EMEA Advisory CISO, Cisco Duo

Ács György

IT biztonsági konzultáns, Cisco

Csordás Szilárd

IT biztonsági tanácsadó, Cisco

A munka jövője közeleg. Határok nélkül, villámgyorsan és rendkívül kreatívan.

A Cisco Workforce of the Future felmérése szerint a munkavállalók nagyobb felelősséget és választási lehetőséget szeretnének az új munka világában. A felmérés megörökítette, hogy mit éreznek idén az otthoni munkavégzéssel kapcsolatban, milyen elvárásaik vannak a szervezetükkel szemben 2021-ben, és milyen tanulságokat és új munkamódszereket szeretnének átvenni a jövőben. Végezetül a tanulmány utat mutat az üzleti vezetők számára, akik az új normán túlra tekintenek.

Csatlakozzon Richard Archdeaconhoz, aki a Cisco a munka jövőjéről beszél a biztonságos és megbízható munkahelyi környezet kialakításával, bárhol és bárhol tartózkodik is a munkaerő, a SASE és a Zero Trust megközelítéssel.

9:57

Viva la (Cyber) Resilience

Hargitai Zsolt

Üzletfejlesztési igazgató, Micro Focus

A reziliens üzleti működés olyan kulcsfontosságú területekre összpontosít, amelyek révén a szervezet képes ellenállni a kibertámadásoknak és talpra állni belőlük. Az előadás során megosztjuk tapasztalatainkat arról, hogyan növelhető és tehető rugalmassá az ellenálló képesség a kibertérben és a napi üzletvitelben egyaránt, különös tekintettel az adatvédelemre és adatbiztonságra, az alkalmazások megerősítésére, a fenyegetések észlelésére és kezelésére, valamint a személyazonosságok védelmére.

10:12

Reziliencia a légitársaságoknál és a pilótáknál

Károlyi Imre

Légitársasági Pilóta, Kapitány

"Az ösztönös megrezzenési reflex (startle effect) a pilótáknál is megkerülhetetlen, de a megfelelő szintű reziliencia megfelelő cselekvési válaszokat indít el. Hogyan tartható fenn a reziliencia két fő pillére: a magabiztosság (confidence) és az alkalmasság (competence)? Különösen akkor, ha egy pilóta hetekig vagy hónapokig nem repül (Covid-19)?

A légitársaságok is felkészülnek balesetekre, üzemeltetési zavarokra, hogy megfelelő szintű legyen a reziliencia. A várható szcenáriókat az ‘Emergency Response Plan’ belső kézikönyv foglalja össze. Ezeket ugyanúgy szimulálni, gyakorolni kell. De vajon egy teljesen váratlan irányú üzleti zavarra reziliensek a légitársaságok?

Rövid előadásomban ezekre a kérdésekre próbálok gyakorlati példákat bemutatni.”

 

10:28

A jövő álló IT biztonság – fegyverkezzünk és szervezkedjünk okosan

Sajó Péter

Üzletág Igazgató, Hálózati és IT biztonsági üzletág, Euro One Zrt.

Egészen az utóbbi 2-3 évig, a nagyvállalatok, általában sziget megoldásokkal igyekeztek védeni értékeiket, melyek felett, mint az első integráló technológia, a SIEM rendszerek őrködtek. Attól függően ki milyen gyártó megoldását alkalmazta ezek a SIEM rendszerek az IT környezet kisebb, vagy nagyobb részét felügyelték. Riasztási szabályaik építésével, karbantartásával, elemzésével a SOC csapatoktól komoly erőforrásokat emésztettek fel. Manapság sokan érzik ennek a megközelítésnek a korlátait. Az újabb és újabb szabályok kialakítása, karbantartása módszerességet, sok emberi erőt és időt igényel, ráadásul valahogy lépést kellene tartani a gyorsan változó támadási módszerekkel, technikákkal is. A csapatok foghíjasok, mindenhonnan jelentős munkaerő kapaciátások hiányoznak. A láthatáron természetesen sok ígéretes új/régi-új technológiai integet, de vajon egy újabb gyártó, egy újabb technológiai elem valóban hozhat némi javulást? E mellett a folyamatainkat milyen irányba fejlesszük? A csapatunkat hogyan erősítsük meg? Milyen eredményekkel legyünk elégedettek? Hogyan fegyverkezzünk és szervezkedjünk okosan?

10:39

A játék írja a szabályokat – Botok és más automatizált támadások elhárítása F5-tel

Lubos Klokner

Szenior Megoldások Mérnök, F5

Az előadás során – ami legkevésbé sem fog hasonlítani egy termékbemutatóhoz – automatizált támadásban résztvevő támadókról és védőkről hallhatunk egy történetet. Elemezzük a védendő eszközök és a támadás értékét, költségeit.  

10:50

A kibervédelmi fejlődés dinamikája

Kiss Zoltán

Kiberbiztonsági szakértő, Fortinet

2022 sok területen hozott sosem gondolt változásokat. Ennek növekvő dinamikáját látjuk a kiberbiztonságban is: eddig ismeretlen támadások (zero day) jelenléte mindennapos a vállalati infrastruktúrában, melyet trójai vagy ransomware elemek követnek. A belső innováció része a kibervédelmi stratégiának, mely új csapatdinamikát követel a hálózat és kibervédelem területén. A konvergens kompetencia nem csupán kihívás, de megoldás is a szakemberhiány kezelésében.

Gyakorlati architekturális példákon mutatunk be irányokat az automatizálás, a dinamikus elemzés és zero trust témakörben.

 

11:00

Kávészünet & 1to1 Meetingek

11:30

Növekvő kockázatok, változó világ – telekommunikációs biztonság a gyakorlatban

Horváth György Teodor

Senior Non-Core termékmenedzser, Yettel

Hálózati biztonság a gyakorlatban, hálózati háttér. Nyílt és zárt hálózatok megvalósítása, telekommunikációs javaslat az alapoktól: nyílt internet mindenütt – kell-e még a bérelt vonal? IP VPN, IPSec, hálózati szeparációs megoldások a piacon.

Hálózati határvédelem, azaz a bizalom drága: kiberbiztonság és távoli munkavégzés; naprakészség szűkülő források mellett.

Védett hálózat, védtelen alkalmazottak: a Mobil device management haszna dióhéjban.

 

11:41

SOC vagy Shock?

Gyenese Péter

IBM Biztonsági Megoldások vezetője , IBM

A szervezetek minden eddiginél több és komplexebb támadással kell, hogy szembenézzenek. Egy jól működő SOC nagyon sokat segíthet a hatékony védekezésben, de mi is az a SOC? Az előadás azt a témát boncolgatja, hogy napjainkban mit jelent és mit nem jelent a SOC és hogyan érdemes belefogni egybe. 

11:52

Panelbeszélgetés: Háborútól a szerverekig – A biztonságpolitika rétegei

Dr. Krasznay Csaba

Intézetvezető, Kiberbiztonsági Kutatóintézet, Nemzeti Közszolgálati Egyetem

Monori Gábor

Szenior Tanácsadó, IDC Magyarország

Dr. Gazdag Ferenc

Egyetemi Tanár, Professzor Emeritus, Nemzeti Közszolgálati Egyetem

A biztonság modern értelmezése egymásra épülő rétegekként definiálja a köznyelvben csak “biztonságpolitika” fogalommal hivatkozott komplex problémakört. Két szakértő segít megérteni az érthetetlent. Kommunikációs háború a szomszédunkban?

Egyrészről a biztonsági tanulmányok legelső szintéjével érdemes képbe kerülnünk. Mire jó, és miért jó a katonai erő, amikor nincs használatban? A panelbeszélgetés végére pedig tisztábban láthatjuk milyen jövő várhat a kiberbiztonsági szakemberekre a szomszédos háború hagyományos csatáit követően.

 

 

12:13

Security 2.0 – avagy hogyan lépjünk egy szinttel feljebb a biztonságban?

Hagen István

Információbiztonsági Vezető, Bonafarm

Szinte közhelyként hangzik már, hogy „nő a kiber fenyegetettség”, „nincs 100% biztonság”, „kockázatarányos védekezés”. A nagyvállalati környezetben mindenre megvannak a válaszaink, a bevált megoldásaink, biztonságban érezzük magunkat. Vajon tisztába vagyunk azzal, hogy sok esetben hamis biztonság érzetünk van? Igazán akkor kaphatjuk meg a választ, ha krízis helyzetben kell teljesítenünk.

Az előadásban rövid összefoglalót hallunk a körülöttünk zajló közelmúltbeli és jelenleg is zajló, új kockázatokat tartalmazó eseményekről, majd igyekszem bemutatni, hogy a hamis biztonságérzetre milyen válaszokat lehet, kell adnunk és végezetül megmutatnám, hogy egy krízishelyzetben mennyire fontos az emberi tényező, az összeszokottság, az igazi csapatmunka. Ezt az evolúciót nevezném Security 2.0-nak.

 

12:29

Sophos MTR - a kiberbiztonsági hiányosságok leküzdésének legegyszerűbb módja.

Grzegorz Nocoń

Rendszermérnök, Sophos CEE

A kiberbiztonsági ágazatban hatalmas hiány mutatkozik a tehetség és a tapasztalat terén. Ennek eredményeképpen a szervezetek küzdenek a hatékony biztonsági műveleti (SecOps) programok kiépítésével, hogy a fenyegetéseket még a kár bekövetkezése előtt észleljék, kivizsgálják és reagáljanak rájuk. Bár az olyan eszközök, mint például az EDR, a fenyegetések felkutatására és az incidensekre való reagálásra készültek, mégis képzett kezelőre van szükségük ahhoz, hogy minden képességüket ki tudják használni. Csak kevés szervezet rendelkezik házon belül a megfelelő eszközökkel, emberekkel és folyamatokkal ahhoz, hogy hatékonyan, éjjel-nappal kezelje biztonsági programját, miközben proaktívan védekezik az új és újonnan megjelenő fenyegetések ellen. Ennek eredményeképpen a szervezetek egyre inkább a menedzselt észlelési és válaszadási (MDR) szolgáltatásokat keresik biztonsági üzemeltetési programjuk működtetésére. A Sophos MTR szolgáltatással a szervezetet egy elit fenyegetésvadász és válaszadó szakértőkből álló csapat támogatja, akik célzottan lépnek fel az Ön nevében, hogy semlegesítsék még a legfejlettebb fenyegetéseket is. Ez a prezentáció tisztázza a helyzetet, végigvezetve Önt az ilyen jellegű szolgáltatás kiválasztásának legfontosabb szempontjain.

12:40

Kerekasztal beszélgetések (Parallel Sessions)

Téma 1.

12:40 - 13:10

Minden ember számít

Szeiler Andrea

Global CISO, Transcom / Elnök, WITSEC

Bakk József

Country Manager, IDC Magyarország

Téma 2.

12:40 - 13:10

A poszt-kvantum világ előzetese

Dr. Bacsárdi László

Egyetemi Docens, BME Hálózati Rendszerek és Szolgáltatások Tanszék

Monori Gábor

Szenior Tanácsadó, IDC Magyarország
Téma 1.
12:40 - 13:10

Minden ember számít

Téma 2.
12:40 - 13:10

A poszt-kvantum világ előzetese

13:10

Ebédszünet és 1to1 Meetingek

14:01

Óvatos bizalom

Dr. Almási Kitti

Klinikai Szakpszichológus, Író

Napjainkban a bizalom kialakulását számos negatív tapasztalat nehezíti. Magánéleti és munkahelyi területen is megváltozott az egymás iránti lojalitás, elköteleződés minősége, ami egyfajta készenléti állapotban tartja az embereket. Bizalmat csak óvatosan szavaznak egymásnak, illetve egy helyzetnek: teljes mértékben nem mernek beleereszkedni, hogy ne csalódjanak, és ez egy negatív spirált indíthat el…

14:22

Könnyű feltörni, nehéz patchelni! Egy folyamatosan bővülő támadási felület.

Vilhelm Zsolt

biztonsági mérnök, Check Point Software Technologies Ltd.

Az IOT és az OT eszközök szinte az életünk már minden területét behálózzak, segítve a különböző műveletek egyszerűsitését és automatizálását.

Ugyanakkor, minden alkalommal, amikor egy új IoT eszközt csatlakoztatunk a hálózatunkhoz ez akaratlanul a támadási felületünk kiterjesztésével jár mivel ezek az eszközök a gyakorlatban sokszor eredendően sebezhetők és könnyen feltörhetők.

A hálózat- és eszközszintű IoT-biztonságot magában foglaló Check Point IoT Protect megoldás képes a különböző környezettekhez dinamikusan adoptálódni legyen szó okos-irodáról, okos-épületről, egészségügyről vagy az OT területről és képes megakadályozni az IoT eszközök ellen irányuló kibertámadásokat.

 

 

14:31

A végtelenbe és tovább… de biztosan

Tapasztó Szilviusz

IT Biztonsági Vezető, Waberer's International

Bakk József

Country Manager, IDC Magyarország

Közel öt éve egy szállítmányozással foglalkozó világcég, a Maersk esete forgatta fel az elképzeléseinket arról, hogy hogyan is védhetjük meg a szervezetünket a ránk váró támadásoktól. Most, 2022-ben egy hasonló területen tevékenykedő prominens magyar vállalat biztonsági vezetőjét, Tapasztó Szilviuszt kérdezzük arról, hogy hol tart ezen az úton a Waberers, mik a legfontosabb kérdések, amelyekre választ keresnek olyan kihívások mentén, mint a hálózatvédelem, a felhasználó-menedzsment, a felhő technológia térnyerése, a dolgok internete, és általában véve az arányos és hatékony biztonságmenedzsment.

14:47

Oracle Adatbáziskonszolidációs Platform Létrehozása core banki rendszer alatt Exadata Cloud@Customer modelben

Budai-Tüske Gábor

Co-founder / CTO, R34DY

Oracle Exadata Cloud@Customer megoldás, ahol az adatbázis üzemeltetésben egyszerre lehet a Cloud, és on-premise megoldás előnyeit élvezni egy flexibilis licencelési környezetben, ahol a költségeinket is az igényeinkhez tudjuk szabni. Amennyiben kell, mehet a jelenlegi üzemeltetési környezetben, a meglévő licenszekkel, és növekedés, vagy akár egy ideiglenes kapaciátnövelés is könnyen kezelhető.

14:56

Zero Trust: az egyetlen út?

Cserháti Vencel

CSPO, Huawei Technologies, Hungary & West Balkan

A Zero Trust koncepció és megközelítés hosszú múltra tekint vissza, de csak az elmúlt két évben vált népszerű hívószóvá. Ezt az elvet követve a szervezeteknek nem szabad automatikusan megbízniuk semmiben sem a hálózati határvonalaikon belül, sem azon kívül. Úgy tűnik, hogy sok előnye van, de mennyire könnyű megvalósítani? Alkalmazható ez a beszállítókra is? Ebben az előadásban áttekintjük a Zero Trust néhány kulcsfontosságú fogalmát, előnyeit és mítoszait.

15:05

Panelbeszélgetés: A csapból is ez folyik? A hálózat, a biztonság és a közmű IT kérdései

Földi Tibor

Informatikai Biztonsági Felelős, CIG Pannónia Életbiztosító

Huszthy-Török Aurél

IT Biztonsági Program Vezető, Raiffeisen Bank Magyarország

Balla Imre

Informatikai és Fizikai Biztonsági Vezető, UNIQA Biztosító

"A hálózat az informatikai közmű, amit legtöbbször csak akkor veszünk észre, ha nem elérhető. Az IT biztonság is hasonló, akkor foglalkozik vele igazán a menedzsment vagy a média, ha baj van. Pedig IT biztonsági pályafutásom során legalább annyit egyeztettem hálózati infrastruktúráért felelős kollégákkal, mint az összes más területért felelős informatikussal. Ebből az árnyékból emelnénk ki a panelbeszélgetés során a hálózatot, annak szerepét a védelem kialakításában és érintenénk olyan kulcs-üzeneteket, mint "a végpont halott" vagy a talán még hangzatosabb "zero trust"."

15:26

Hamis gondolatok és valódi kihívások, a CISO szerepkör és próbatételei

Bakk József

Country Manager, IDC Magyarország

Míg az IDC évtizedek óta követi a biztonsági költések alakulását, új megoldások megjelenését és vállalati vezetők ezreit kérdezi meg arról, hogy mi változott a szervezetnél ezen a fronton, addig a biztonsági vezetők folyamatos harcot folytatnak annak érdekében, hogy megküzdjenek a külső veszélyekkel, az átalakuló szervezet kihívásaival és gyakran a saját kollégáik ellenállásával, hamis beidegződésekkel, kognitív disszonanciákkal. Gyakran mondjuk, hogy a legfontosabb vállalati kihívás ott található a szék és a billentyűzet között. Ehhez hozzátehetjük azt is, hogy azon a széken ülhet technológiai szakember, vagy ahhoz nem értő vállalati dolgozó, és ma már az is kérdés, hogy a szék az irodában van, vagy otthon, esetleg a tengerparton, vagy éppen háborús övezetben.

Az IDC eseményzáró interaktív előadásának központi témája az ember, azon belül is a CISO szerepe és kihívásai. Ahhoz, hogy ezt megértsük, segítségünkre volt egy globális, 1.500 vállalati vezetőt felvonultató IDC kutatás és számos más forrás, amely formálta az előadó véleményét a téma kapcsán.

 

15:45

Networking & Surprise Program

Előadók

Bakk József

Country Manager, IDC Magyarország

Dellei László

Információbiztonsági Szakértő

Ragó István

Chief Security Officer, Erste Bank Hungary

Yoad Dvir

Biztonsági értékesítési szakértő, Microsoft

Richard Archdeacon

EMEA Advisory CISO, Cisco Duo

Ács György

IT biztonsági konzultáns, Cisco

Csordás Szilárd

IT biztonsági tanácsadó, Cisco

Hargitai Zsolt

Üzletfejlesztési igazgató, Micro Focus

Károlyi Imre

Légitársasági Pilóta, Kapitány

Sajó Péter

Üzletág Igazgató, Hálózati és IT biztonsági üzletág, Euro One Zrt.

Helyszín

Corinthia Budapest

1073, Budapest, Erzsébet krt. 43-49.

  Orfeum

Partnerek

Platina partner(ek)
Személyes
Platina partner(ek)
Személyes
Platina partner(ek)
Személyes
Arany partner(ek)
Személyes
Arany partner(ek)
Személyes
Arany partner(ek)
Személyes
Arany partner(ek)
Személyes
Arany partner(ek)
Személyes
Arany partner(ek)
Személyes
Ezüst partner(ek)
Személyes
Ezüst partner(ek)
Személyes
Ezüst partner(ek)
Személyes
Szakmai partner(ek)
Személyes
Szakmai partner(ek)
Személyes
Szakmai partner(ek)
Személyes
Média partner(ek)
Személyes

Visszaszámlálás

 

 

Lépjen kapcsolatba velünk

Bodnár Bettina

Event Manager

+3620 535 0306

Az IDC-ről

58 Év | 1300 Elemző | 110 Ország

Az International Data Corporation (IDC) a világ első számú információtechnológiai-, telekommunikációs- és fogyasztói technológiai piacokat vizsgáló cége. Több évtizedes múltja, valamint a világ több, mint 110 országában jelen levő 1300 fős elemzői közössége révén nyújt átfogó piaci információkat, tanácsadást és szervez rendezvényeket globális, regionális és helyi szinten az iparági lehetőségekről és trendekről. Az IDC küldetése, hogy az IT szakembereket, üzleti vezetőket és a befektető cégeket mélyreható információkkal segítse stratégiai döntéseik meghozatalában és kulcs fontosságú céljaik elérésében. Az IDC-t 1964-ben alapították, kizárólagos tulajdonosa az International Data Group (IDG) mely a világ vezető média, adat és marketing szolgáltatásokkal foglalkozó cége. További információ cégünkről a www.idc.com oldalon érhetőek el.